Web Analytics Made Easy - Statcounter

قدس انلاین : معاون مرکز خدمات حوزه علمیه خراسان گفت: جشنواره ممتازین تحصیلی و استعدادهای برتر حوزه علمیه خراسان برگزار می‌شود.

حوزه علمیه خراسان دارای بخش‌های متفاوتی است که یکی از این بخش‌ها با عنوان مرکز خدمات حوزه یاد می‌شود؛ این مرکز در خدمت عموم طلاب و روحانیون و خانواده آنان، اعم از ایرانی و غیرایرانی، برادران و خواهران، و دانش‌پژوهان شیعه و سنی است و به امر مقام معظم رهبری در سال 1370 تاسیس شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به منظور بررسی فعالیت‌های این بخش از حوزه علمیه در زمینه فعالیت‌های فرهنگی و آموزشی با حجت‌الاسلام محمد اسماعیلیان، معاون خانواده و امور فرهنگی مرکز خدمات حوزه علمیه خراسان رضوی به گفت‌وگو نشستیم که مشروح ٖآن به شرح زیر است:

: در زمینه نحوه فعالیت مرکز خدمات حوزه علمیه توضیح دهید و اینکه این فعالیت‌ها در چه بخش‌ها و رده‌هایی ارائه می‌شود.

اسماعیلیان: مرکز خدمات حوزه علمیه فراگیرترین دستگاه حوزوی در زمینه پشتیبانی، بیمه و معیشت خانواده طلاب است. ما در مرکز خدمات حوزه به مسائل مربوط به طلاب و خانواده و فرزندان آنها رسیدگی می‌کنیم و اقدامات فرهنگی و تدریس علمی حوزه توسط مرکز مدیریت است.

: مرکز خدمات حوزه چه اقدامات و برنامه‌های اجرایی را در این راستا انجام می‌دهد؟

اسماعیلیان: مرکز خدمات حوزه علمیه خراسان در راستای اجرای برنامه‌های ابلاغی و بومی خود در استان اقدامات و فعالیت‌های متفاوتی انجام می‌دهد.یک موضوع بحث شناسایی، تقدیر و برگزاری جشنواره ممتازین تحصیلی و استعدادهای برتر است؛ فرزندان طلاب که در مقاطع مختلف جزو نفرات ممتاز و استعداد برتر هستند شناسایی و با برنامه‌های خاص از آنها تقدیر می‌شود.

ما با این رویکرد موفق شدیم تعداد افراد ممتاز تحصیلی و استعداد برتر را 10 تا 15 درصد افزایش دهیم. ممتازین تحصیلی که شناسایی می‌شوند برای آنها برنامه ویژه برگزار و حتی گاهی در داخل همین ممتازین تحصیلی افرادی که در عرصه‌های دیگر همانند ورزش، حافظ قرآن یا نهج‌البلاغه نخبه هستند کشف و رشد می‌یابند. بنابراین اقدام شناسایی و تقدیر از ممتازین تحصیلی علاوه بر افزایش استعدادهای درخشان منجر به کشف نخبه‌ها شده است.تعداد ممتازین تحصیلی در سال 95 بیش از سه هزار و 600 و در سال 96 نیز بیش از چهار هزار و 100 نفر بوده که آمار رو به رشد و ایجاد انگیزه در خانواده‌ها است.

: در حوزه فعالیت‌های ورزشی طلاب چه میزان ورود پیدا کرده‌اید؟

اسماعیلیان: به منظور گسترش فعالیت‌های ورزشی در بین طلاب به حوزه ورزش ورود پیدا کردیم و در رشته‌های مختلف ورزشی برای خانواده طلاب مسابقات برگزار می‌کنیم.یکی از اصلی‌ترین مسابقات ورزشی ما با عنوان جام فجر هر ساله در دهه مبارک فجر و در رشته‌های کاراته، تیراندازی، شنا، فوتبال، دارت، فوتسال و تنیس روی میز برگزار می‌شود.

سال گذشته 480 نفر در این مسابقات شرکت کردند که 80 نفر صاحب رتبه‌های اول تا سوم شدند. به غیر از بحث مسابقات ورزشی در زمینه گسترش فعالیت‌های ورزشی در بین خانواده طلاب، کلاس‌های ورزشی برگزار می‌کنیم.

: فعالیت‌های آموزشی حوزه در بخش مرکز خدمات چگونه است و چه برنامه‌هایی تاکنون اجرا کرده‌اید؟

اسماعیلیان: یکی از مهم‌ترین مسائلی که خانواده طلاب این روزها با آن مواجه هستند بحث تربیت فرزندان است که مرکز خدمات با برگزاری کلاس‌های آموزشی با عنوان تربیت فطری فرزندان سعی در حل این مشکل دارد. سال گذشته در این دوره‌ها 200 نفر از همسران طلاب شرکت کردند که اقدامی بسیار مفید تلقی می‌شود.

البته دوره‌های آموزشی مختلفی با موضوع قرآنی در زمینه‌های صوت، لحن، روخوانی و حفظ داریم.یکی دیگر از همایش‌های آموزشی ما در بین طلاب، همایش نومزدوجان با رویکرد آموزش خانواده و جلوگیری از طلاق است. متاسفانه با افزایش آمار طلاق در جامعه به واسطه وجود شبکه‌های اجتماعی و تغییر سبک زندگی درصدد اجرایی برنامه‌هایی از این دست قبل و بعد از ازواج به صورت جدی و مداوم هستیم.

همایش دیگری نیز با عنوان پیوند آسمانی برای مزدوجین داریم که در سال گذشته حدود هزار و 540 نفر در این برنامه شرکت کردند.

: فعالیت حوزه علمیه را در زمینه اقتصاد مقاومتی شرح دهید. برنامه‌های شاخص و محوری در این حوزه چه بوده است؟

اسماعیلیان: مرکز خدمات حوزه در زمینه اقتصاد مقاومتی پیش قدم شده و برای توانمندسازی خانواده طلاب و فرزندان، دوره‌های مهارتی را برگزار می‌کند؛ در این راستا مشاوره شغلی برای توانمندسازی و ارتقاء سطح مهارتی خانواده‌ها در زمینه انتخاب شغل جزو برنامه‌هایی است که به منظور تحقق اقتصاد مقاومتی دنبال می‌کنیم. به عنوان مثال دوره‌های مهارت‌آموزی فنی در مشهد 500 نفر شرکت کننده داشت.

به هر میزان که طلاب و روحانیون در عرصه فعالیت فرهنگی و تبلیغی خود موفق‌تر باشند به همان میزان خیلی از هزینه‌های دولت کاهش می‌یابد.
بهترین راه حل برای کاهش این قضایا، پیشگیری است و باید بتوانیم از طریق سرمایه‌های اجتماعی که تاثیرگذاری زیادی در اکثر اقشار جامعه دارند بهره بگیریم. باید این فرصت و امکان را در اختیار آنها قرار دهیم تا بتوانند نقش خود را به خوبی ایفا کنند.حوزه علمیه این ظرفیت را دارد که با هدایت نخبه‌ها و تقویت سرمایه‌های اجتماعی نقش حداکثری بر تمام اقشار جامعه داشته باشد.

: چه تعداد طلاب و بانوی طلاب تحت پوشش برنامه‌های شما قرار دارند؟

اسماعیلیان: در مرکز خدمات حوزه علمیه، متولی طلاب خواهر و برادر و همسران و فرززندان آنها هستیم. در حال حاضر حدود 20 هزار طلبه متاهل و مجرد تحت پوشش داریم. از این تعداد سه هزار طلبه خواهر و 300 طلبه غیرایرانی تحت پوشش داریم.در حوزه طلاب غیرایرانی رویکرد این است که بعد از فارغ‌التحصیلی برای انجام امور فرهنگی و تبلیغی به کشور خود بازگردند اما در مواقعی به دلیل انجام امور علمی و تحصیلی و یا عدم امنیت در کشور خودشان در ایران می‌مانند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: حوزه علمیه حوزه علمیه خراسان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۶۰۴۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران برتر کشور شد

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران در سی‌وششمین گردهمایی مدیران مراکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه‌های سراسر کشور که در دانشگاه زاهدان برگزار شد، از سوی سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان «مرکز مشاوره برتر کشوری در سال ۱۴۰۲» انتخاب شد و با اعطای لوح تقدیر و تندیس، دکتر زهره عزیزی رئیس مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران از سوی  هاشم داداش‌پور معاون وزیر و رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مورد تقدیر قرار گرفت.

تعداد جلسات برگزار شده توسط روانشناسان، مشاورین و مددکاران و خدمات واحد نوروتراپی دانشگاه‌ها به صورت حضوری و غیرحضوری، خدمات و حمایت‌های مددکاری اجتماعی، توانمندسازی جامعه دانشگاهی، آموزش و ارائه خدمات بهداشت روان (نشست‌های تخصصی، کارگاه‌ها و وبینار‌های آموزشی مختص دانشجویان، کارکنان، اساتید و خانواده دانشگاهیان، توانمندسازی جامعه دانشگاهی، انتشارات و تولید محتوا، میزان خدمات روانشناختی شامل طرح‌های حمایتی و مناسبتی برای دانشجویان دانشگاه، سطح پوشش دانشجویان جدیدالورود در طرح کارنامه سلامت روان، تعداد اعضا و میزان فعالیت همیاران سلامت روان، مداخله در بحران‌های روانشناختی و تعداد جلسات تشکیل شده در این خصوص، میزان فضای فیزیکی و نرخ رشد فضای مستقل و برگزاری سمپوزیوم‌های ملی و بین‌المللی، از معیار‌های ارزیابی عملکرد سالانه مراکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه‌هاست.


انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برای جذب فارغ‌التحصیلان حوزه علمیه با آموزش و پرورش وارد گفت‌وگو شدیم
  • تحصیل پنجاه هزار طلبه خواهر در مدارس علمیه کشور
  • انقلاب اسلامی پایگاه حفظ دین اسلام است
  • مراسم تقدیر از استادان برتر حوزه علمیه اصفهان
  • تولید فکری رسالت و ماموریت جشنواره علامه حلی است
  • معرفی آثار برتر دهمین جشنواره علامه حلی
  • مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران برتر کشور شد
  • مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران «برتر کشوری» شد
  • طلبه‌های جوان و افتخارآفرینان المپیاد‌های علمی در آمل تجلیل شدند
  • معرفی نفرات برتر جشنواره کیش بهشت خانواده